Bland det bästa man kan äta är ekologisk och närodlad mat. Det är heller inte bara gott på tallriken utan också bra för miljön, vilket betyder att det enbart finns vinnare i denna ekvation.Att den allra bästa maten är sådan som är skapad av ekologiska och närodlade råvaror är nog någonting som väldigt många matkritiker skulle skriva under på. Det är helt enkelt fräscht och fritt från onödiga bekämpningsmedel och gifter, något som gör underverk för smaken. Kött blir både saftigare och godare av den anledning att djuren både ätit och behandlats bättre, vilket självfallet också är bra ur deras synvinkel.Det finns dessutom någonting tillfredsställande med att veta att det man lagat och satt på tallriken är framställt på ett ekologiskt hållbart sätt. Att man bidrar till att även nästkommande generationer ska kunna få ta del av den här jorden och god man och dryck med exakt samma förutsättningar som vi. Tittar man på hur det idag ser ut i världen så är detta långt ifrån en garanti, något som verkligen är en sorglig insikt. Förhoppningsvis kommer hela mänskligheten på bättre tankar innan det är försent, men ofta kan vi tyvärr vara sega när det kommer till att göra insikter av detta slag. Tråkigt nog.För den som är intresserad av att själv ändra sitt levnadssätt och sina matvanor så rekommenderar vi ett besök på Ekoratt.se, där du hittar massvis av smart och ekologiskt framtagna produkter. Detta kan vara en bra inkörsport mot ett bättre förhållningssätt till mat, något som är väl värt din ansträngning och som dessutom kommer leda till godare middagar på sikt.