Inspiration till något nytt och spännande

Nya tider, nya idéer, nya maträtter. Det finns en strävan hos många att äta mer naturligt och inte så preparerat. De som förespråkar det som kallas Raw Food tycker att vi ska skippa halvfabrikat och annan processad mat. Det är dessvärre ett bekymmer med att ändra kosten på det sättet om du inte bor i storstadsområden. Men hjälp finns på nätet hos Rawfoodshop.

Tillbaka till naturen

Går vi tillbaka 100 år i Sverige kommer vi att upptäcka att matkulturen är mycket annorlunda mot nu. Framför allt levde många på landsbygden och där hade de en egen täppa att odla grönsaker i. Dessa grönsaker åt man ofta så som de var, råa, medan man var tvungen att konservera andra för att ha grönsaker över vintern. Konserveringen skedde då på ett naturligt sätt utan kemikalier.

Kunskapen om vad som är ätbart

För 100 år sedan hade man också bra kontroll på vad man kunde äta som växte vilt. Den kunskapen har i stort sett gått förlorad i vår moderna kultur. Bortsett från bär och svamp så förser vi oss inte i någon större utsträckning med mat från naturen. Nässelsoppa är något som många har hört talas om men som få har ätit.