Bjud hem dina vänner på middag

När pandemin är över kommer förmodligen folk ha middagar och bjudningar i sitt hem som aldrig förr, svältfödda på sociala funktioner som vi alla är. Vad passar då bättre än att slå på lite stort och bjuda dina vänner på god mat och vin? Låt dig inspireras av alla matprogram på teve eller av dina många kokböcker och kör på den rätten du tvekat att laga bara till dig själv. Köp hem något passande vin till och kvällen kommer bli en succé!

Vilken meny?

Menyn i hemmabjudningar kan du välja alldeles själv, vilket är fördelaktigt jämfört med ett restaurangbesök. Det finns en uppsjö av nätsidor med recept och kokböcker som inspiration. Om du gillar att kombinera mat och dryck gör en helkväll av det. Det säkraste kortet när vi väljer mat är dock att göra något som inte är alltför komplicerat och som du vet blir gott. Enkelt men gott.

Bjuda eller ha knytkalas?

Om kassan är lite skral men du ändå vill bjuda på en riktigt bra måltid så kan ni antingen dela upp kostnad och tillagning. Eller dela på den totala kostnaden för inköp och laga maten tillsammans. Eller att du som värd lagar maten. Det viktigaste är ändå att dela en måltid med dina goda vänner och att det är gott.