Det kan vara roligt att göra eget vin. Det kräver så klart lite övning och testomgångar men i slutändan kan man skapa ett gott, egentillverkat vin att servera till middagen. Det krävs så klart lite utrustning. Det blir mycket billigare att göra sitt eget vin, oftast runt 10 kr flaskan, men först behöver men grundutrustningen. Det behövs en jäshink att lagra vinet i. Köp en efter den mängd du tror att du kommer vilja göra vid varje tillfälle. Sedan behövs en hävert för att tappa upp vinet. En jäs- och alkoholmätare är också bra verktyg för att se till att vinet utvecklas som det ska. Vill man tappa upp på riktiga flaskor kommer man att behöva en korkapparat som förseglar flaskan, samt flaskorna så klart.Det finns olika sorters satser. Det hela beror på hur fort du vill ha vinet. Det finns satser som ger färdigt vin efter bara 7 dagar och visst är det fullt drickbart men inte i samma liga som satserna som ska jäsa i flera veckor. Helst ska man inte stressa vinet utan låta jäsningen ta tid.